- Hide menu

- Hide

MountainHouselogo_small

MOUNTAIN HOUSE

photos by ned gray

type: single family
status: completed 2007

For their new vacation home, a family of six wanted a residence that would remind them of their time living in Switzerland and would also be integrated to the quieter New England landscape. Cradled between a mountain slope and ski trails, the Mountain House feels as though it has been there for years. The rocky, wooded site presented many constraints, yet the house is seated serenely into the slope of the land, unifying the built with the natural.

The design was inspired, in part, by the traditional chalets of Switzerland which sit on equally challenging sites. The post-and-beam frame, windows and exterior doors, siding, flooring, millwork, and cabinetry were custom-made by New England craftsmen using recycled wood.