- Hide menu

- Hide

 

bennett logo

BENNETT

type: kitchen/sunroom addition
location: colrain, ma
status: completed 2014

A peaceful and modern kitchen and gathering area was added to the warm southern face of a highly individualistic family retreat, perched high atop a hill in Colrain, Massachusetts. The slab-on-grade floor, tiled with glowing Ashfield Stone plank-style native schist, took advantage of the full glazing and was backed up with radiant heat. Updated appliances and Corian countertops, including a raised breakfast bar, finished off the custom ash cabinets, featuring integral pulls and a continuous beaded detail across the flush fronts. Just outside, beneath roof overhangs and a glowing pergola,  flagstone patios of native schist provide a place to relax in sun or shade. Care was taken to blend the new addition with the existing one-of-a-kind structure, designed and built by the family themselves several decades earlier.